İSTANBUL / FATİH - Ali Nar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ali Nar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mevlanakapı Mahallesi, Kalburcu Mehmet Camii Sokağı, No. 21/A, İstanbul/Fatih
Vizyon
Okulumuz; eğitim ve öğretimde uygulayacağı metodlar ışığında insani tüm değerleri öğrencisine önce yaşamasını sağlamak; gelecekte yaşayacakları zamanda ve şartlarda hazır donanımlara sahip bir insan olarak ve vatanı Türkiye´yi ve de Dünya´yı, asırlar üstü insanlık medeniyyetinin bir üssü haline getirecek neferler yetiştirmek; her türlü inanç ve düşünce farklılıklarına saygı duyan; ezenin değil ezilenin yanında yer alan "Hakkı tutup" kaldıran, fikrini, vicdanını ve de aklını sadece Rabb´ine teslim ederek hiç bir sisteme ve kişiye teslim olmayan "hakkın ve sabır" ın yegane temsilcisi olabilecek "Asım´ın neslini"ni yetiştirmektir.
Misyon
Milli ve manevi değerleri özümsemiş, devletine ve milletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, aynı zamanda yaşayacakları çağın gerektirdiği donanımları insani değerleriyle bütünleştirebilen, bilginin üretilmesi sürecinde aktif rol oynayan; eleştirel düşünme yeteneğini kazanarak kendini ifade eden geçmişin izinden geleceğe yürüyen "insan" yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tekli
T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay (Pazartekke Durağı)
Var
2 Km